Om MSC Cruises:

Maten som serveras kommer övervägande från det Italienska köket. För alla som av någon anledning inte gillar pasta, parmaskinka eller tiramisu finns det dock alltid alternativ på menyn från övriga världen. Middagstid i huvudrestaurangen är det fasta sittningar som gäller, men de senaste fartygen har även specialrestauranger som alternativ.

Många nya fartyg
MSC Cruises flotta mycket modern och byggd under 2000-talet.

Modernast är Fantasia-klassen med de största fartyg som någonsin byggts av ett europeiskt rederi. Populär är även den s.k. Musica-klassen, fem moderna fartyg med en stor andel balkonghytter, flera restauranger, vackra poolområden och ett stort spa.

Från klassisk musik till Cirque du Soleil
De flesta gästerna kommer från Europa. Kommunikationen ombord är flerspråkig – alla meddelanden levereras exempelvis på italienska, franska, tyska, spanska och engelska. För att undvika språkförbistring är underhållningen till största del icke-verbal. Kvällsunderhållningen inkluderar bland annat klassiska konserter, Cirque du Soleil-inspirerad akrobatik, dansmusik och jazz.

MSC Cruises prisnivå är relativt låg, men det är mer som kostar extra jämfört med andra rederier. All underhållning och maten huvud- och bufférestaurangen ingår dock i kryssningsbiljetten.

För vem?
MSC Cruises är ett bra val för alla som trivs i en stilren europeisk atmosfär och uppskattar det italienska köket.

MSC Cruises är dessutom ett populärt val bland barnfamiljer. De lockas av förmånliga barnpriser och rederiets barn- och ungdomsklubbar. Vissa av fartygen erbjuder även formula 1-simulatorer och biografer som levererar en fyrdimensionell filmupplevelse.

Alla fartyg: