Om Royal Caribbean International:

Sedan Song of Norway introducerades 1970 har Royal Caribbean byggt de största och mest innovativa fartygen. Störst av dem alla är Oasis/Allure of the Seas – världens i särklass största kryssningsfartyg.

För alla som lämnar pooldäck finns det mycket att göra. Stora fartyg innebär nämligen ett oöverträffat utbud av aktiviteter, restauranger och underhållning – det är inga problem att aktivera sig oavsett tid på dygnet.

Från Las Vegas till simhopp
Royal Caribbean var bland annat först med klättervägg, isbana, surfmaskin och linbana till sjöss. Underhållningen är branschledande och inkluderar påkostade shower i typisk Las vegas/Brodway-stil. På isbanorna utspelar sig spektakulära isshower med fd detta OS-medaljörer i konståkning och Oasis/Allure of the Seas har t.o.m. en ”Aquateatater” där publiken får uppleva simhopp från 25 meter.

Atmosfären ombord är informell även om det finns tillfälle att klä upp sig under de sk formella kvällarna. Gästerna kommer från hela världen, men amerikaner är i majoritet. På senare tid har Royal Caribbean blivit ett populärt semesteralternativ för många svenskar.

Ett dignande utbud av mat
Maten ombord är varierad och håller god klass. Huvudrestaurangen erbjuder traditionella sittningar vid samma tid/samma bord hela kryssningen eller flexibla ”My Time Dining” där du kan välja tidpunkt och bordsstorlek varje kväll.

Dessutom innehåller alla fartyg bufférestaurangen ”Windjammer” och i de flesta fall även ett antal specialrestauranger. Som mest erbjuder Royal Caribbeans fartyg 24 restauranger och andra matställen.

För vem?
Fartygens storlek gör att Royal Caribbean verkligen erbjuder något för alla. Det oöverträffade utbudet av aktiviteter gör att rederiet passar utmärkt för just aktiva och personer som tror att en kryssning inte något för dem.

Rederiet har satsat mycket på sina barn- och ungdomsklubbar. Klubbarna är indelande i olika åldersintervaller från tre år och uppåt – de senaste fartygen innehåller tom en barnkammare för bebisar. Följaktligen är Royal Caribbean mycket populära bland barnfamiljer.

Alla fartyg: